THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

BIODATA SHAHIRA

BIODATA SHAHIRA

KONSERT REUNION AF8:SHAHIRA(BILA CINTA)

DTKL ARTWORK BY PUTERI NURHIDAYAH MEGAT NOH

DTKL ARTWORK BY PUTERI NURHIDAYAH MEGAT NOH

Saturday, November 6, 2010

Coretan Admin:Fanpage Lama Hilang

Assalammualaikum Warahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera,
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani dan junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

Salam semua.Saya mewakili pihak admin Shahiratics di fanpage FB memohon maaf di atas 'kehilangan' fan page yang sudah mencecah 10k lebih shahiratics.Saya sendiri sebenarnya jarang masuk kampung(istilah untuk fanpage Shahiratics) kerana mempunyai komitmen luar yang lebih tinggi.Jadi sedar-sedar pukul 5 petang semalam(5/11/2010)wall saya sudah dipenuhi pertanyaan mengapa kampung hilang.Admins terdiri daripada Kc,Widy,Chips,MH serta Shahir dan Adira sendiri sebagai guest admins.Saya sudah cuba memberi report kepada FB namun setakat ini tiada maklumbalas yang bertepatan kecuali memohon menunggu.

Sudah tentu sedih.Bagi saya Shahiratics a.k.a Kampung Fenink Lalat adalah satu inisiatif untuk saya mengenali sahabat-sahabat baru walaupun asalnya sekadar mengumpul fans Shahir dan Adira.Kebanyakkan ahli Shahiratics terdiri daripada mereka yang proffesional dan sudah tentu anda aneh kenapa mereka yang mempunyai latar belakang pendidikan yang baik boleh kelihatan 'gila-gila' di kampung?Shahiratics sebenarnya adalah medium secara maya yang digunakan untuk melepaskan tekanan kerja dan berukhuwah.Atas dasar profesional dan kematangan itu maka tidak ada ayat-ayat atau komen-komen yang berunsur provokasi atau emosi yang dikeluarkan oleh True Shahiratics.Kalau ada yang beremosi cepat-cepat disejukkan.Shahiratics terdiri daripada artis,ustaz,cikgu,pensyarah,peguam,pegawai bank,pegurus syarikat sehinggalah kepada adik-adik di IPT dan sekolah.Apapun latar pekerjaan dan pendidikan masing-masing semuanya bercampur dan bersahabat tanpa prejudis di atas nama Shahiratics.

Soal Shahir dan Adira hanyalah sokongan kepada bakat dan chemistry sebagai rakan artis.Samalah seperti meminati Robert Pattinson dan Kristen Stewart atau pasangan Full House,Rain Bi dan Song Hye Kyo.Cuma sekadar minat.Saya pasti tiada siapa di dalam Shahiratics yang menghalang jodoh Shahir dan Adira dengan orang lain.Shahir sendiri terbuka dalam hal ini.Kalau ada pun cuma segelintir.Namun diucapkan terima kasih kepada media dan pihak pemasaran kerana memahami kelebihan Shahira.Maka Adira adalah duta Innershine dan Shahir adalah duta Brands.Kedua-dua Shahir dan Adira juga memonopoli Top 2 dalam AF8.Sokongan diteruskan juga untuk Juara Lagu.Mereka juga digandingkan untuk Halaman Asmara(Lawaknya Fantasia Raya) dan Bila Cinta(Konsert Reunion).

Gambar edit,cerpen-cerpen pula menimbulkan cemuhan khayalan,fantasi dan 'budak tadika'.Sebenarnya sahabat,medium ini digelar fan art.Fan art adalah hasil seni yang dihasilkan berdasarkan karakter,kostum atau cerita yang dihasilkan oleh amatur.Fan art or fanart is artwork that is based on a character, costume, item, or story that was created by someone other than the artist(Wikipedia).Salah satu cabang seni untuk mencernakan kreativiti masing-masing dan bukannya realiti.Satu bentuk hiburan karya seni.

Kalau ada gambar edit yang keterlaluan memang pihak admins menghalang.Ini melibatkan soal perasaan individu yang dijadikan medium seni itu.

Apapun terpulanglah kepada anda yang bijaksana untuk meluahkan pendapat.Jangan jadi seperi ayam berkokok tetapi tahi berlumuran di punggung.

Mohon maaf jika ada terkasar bahasa kerana yang baik sentiasa daripadaNya dan yang buruk daripada hambaNya.

Secara peribadi,saya menghargai individu-individu Shahiratics yang sentiasa ada dengan nasihatnya,gurauannya dan port rasmi KFC KL Sentral.

InsyaAllah Shahiratics bukanlah insan2 yang bodoh sombong.Jika ada kealpaan,tegurlah secara membina.Yang buruk kita jadikan sempadan,yang baik kita jadikan pesanan.

Pengertian nasihat

Agama Islam adalah agama Allah, dan agama menurut Rasulullah SAW adalah nasihat yang terbaik untuk umatnya. Dalam Bahasa Arab, nasihat membawa maksud yang dinasihati akan mendapat faedah daripada nasihat yang telah diberi. Ia juga membawa erti bahawa yang menasihati hendaklah menggunakan perkataan yang terbaik dan ikhlas bersih dari maksud yang tidak baik.

Daripada Abu Ruqaiyyah Tamim ibn Aus al-Daarie r.a. bahawa Nabi SAW telah bersabda: "Agama itu adalah nasihat. Kami berkata:"Untuk siapa?"Baginda bersabda:"Untuk Allah, untuk kitabNya, untuk RasulNya, untuk para lmam kaum muslimin dan untuk umat lslam seluruhnya."

Hadis riwayat al-lmam Muslim.


Secara peribadi saya Kc akan menghabiskan cerpen DTKL sahaja dan mengemaskini blog.Soal fanpage saya serahkan kepada admins yang ada.
Wassalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh.

0 comments:

DTKL ARTWORK BY JANNATUL HAZIRAH BOUVIER

DTKL ARTWORK BY JANNATUL HAZIRAH BOUVIER

DTKL ARTWORK BY LYA YAYA

DTKL ARTWORK BY LYA YAYA

PEMBERITAHUAN

PEMBERITAHUAN

ART WORK BY SHAHIRATICS(CREDIT TO ALL SHAHIRATICS)