THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

BIODATA SHAHIRA

BIODATA SHAHIRA

KONSERT REUNION AF8:SHAHIRA(BILA CINTA)

DTKL ARTWORK BY PUTERI NURHIDAYAH MEGAT NOH

DTKL ARTWORK BY PUTERI NURHIDAYAH MEGAT NOH

Wednesday, January 26, 2011

Dia Tidak Kecil Lagi:Bab 26

Kereta sport Skyline yang baru keluar dari kediaman mewah 2 tingkat itu menarik perhatian Iwan.Rasanya dia pernah melihat wajah lelaki yang memandu kereta itu.Tidak banyak perubahan walaupun sudah 5 tahun tidak berjumpa.Apa pula motifnya kehadiran lelaki itu ke rumah Adira.Iwan mematikan enjin keretanya sebaik sahaja memasuki laman hijau dengan pepohonan buluh ala gaya aristokrat Jepun.

Bara.Ada api cemburu meluap-luap membakar hati dan jiwanya.(Apa masalah duda lapuk ni?Gila talak?).Dia mendengus kasar sambil menolak pintu rumah Adira.

Adira tersentak apabila pintu rumahnya terbuka tanpa salam atau bunyi loceng.Dia sudah agak Iwan kerana Iwan mempunyai kunci pendua untuk rumahnya.Tetapi petang ini gayanya sedikit luarbiasa.Wajahnya kelihatan kemerahan dan masam mencuka.(Kenapa pula?Dia yang tak jemput Yaya,dia pula yang naik angin..)

“Kenapa ex-husband you datang?Bila dia balik Malaysia?”Iwan serba tak kena.Berjalan tanpa henti.Punggungnya seolah terasa panas untuk duduk.

“Dia datang hantar Yaya dan I tak tahu bila dia balik Malaysia,”Jawab Adira bersahaja sambil menutup daun pintu yang terkuak luas ditolak Iwan tadi.

“Oh..jadi dia yang larikan Yaya,”

“Correction,dia yang selamatkan Yaya sebelum mana-mana manusia jahat boleh culik Yaya sekelip mata,”(Ya ampun,kenapa Iwan marah-marah?)

“Oh..my...God..so sekarang mamat tu dah jadi Spiderman you balik?Spidey,your friendly neighbourhood!”Iwan menunjukkan tiga jari seperti Spiderman menebarkan sarang labah-labahnya.

“Jangan jadi budak-budak la Iwan,it’s so annoying,”(Geram)

“Sekarang I dah jadi perkara yang annoying untuk you?Great!Cool!”

“I tak cakap pasal you,I cakap pasal you Spidey’s attitude..this!”Adira membulatkan matanya sambil meniru cara Iwan menunjukkan tiga jari Spiderman.Sinikal.

“Jadi?What?Dia dah tahu Yaya anak dia?”

“Shh..”Adira menggeleng-gelengkan kepala.Matanya meliar memandang ke atas,bimbang jika Yaya sudah selesai mandi dan mendengar kata-kata Iwan tadi.

“So bila you nak beritahu dia?Or may be you nak kembali pada dia?I’m glad!Bila?Bila?Bila?”Iwan tersenyum sinis sambil mencekak pinggangnya.

“Kenapa?You nak sangat I balik pada dia?”

“Itu yang ada dalam minda you kan?Spot on!I dah agak..I dah agak sangat-sangat!I cuma tempat you melepas rindu dan sepi.Bila duda you datang balik,you akan balik pada dia.Tahniah,so desperate!”

“Iwan!Mulut jangan becok!”

Adira rasa ingin saja menampar pipi Iwan.Biar hari ini dia mendapat anugerah penampar paling tegar.Mula-mula Shahir,kemudian Iwan.

“What?I salah?Memang betul kan?You nak balik pada mamat tu?”

“Iwan,sebelum I tampar you.You keluar,”Adira cuba menenangkan perasaan amarahnya.Pintu rumah itu dibuka kembali.Sudahlah sebelum ini dia menyampah melihat karenah loyar buruk Shahir dengan telur rebus,sekarang dia perlu melayan karenah angin satu badan Iwan pula.Cukup-cukuplah.

“I tak nak keluar,”

“Keluar,I rasa benci sangat tengok muka you sekarang,”

“See?Sekarang dah benci kan?”

“Mula-mula you lupa jemput Yaya dan sekarang you cuba nak tabur fitnah pasal I dengan Shahir.Annoying!”Adira sudah mula hilang kesabarannya.

“Cakap?You memang nak kembali pada Shahir kan?”

Iwan memegang tangan Adira.Kasar.

“Sakitlah,Iwan.Keluar sebelum Yaya nampak,”

“You tahu kan I sayang you?”

Rangkulan tangan itu semakin kuat.

“Lepaslah Iwan,sakit!”

“You jangan mimpi nak balik pada Shahir!”

Satu rentapan tangan yang kuat dari Iwan telah mematahkan gelang tangan jade yang dipakai Adira.Bunyi gemercing gelang yang patah itu berdesing bunyinya di atas lantai.

Iwan berlalu keluar dengan perasaan marah dan cemburu.Ada kesal di dalam hatinya kerana memperlakukan Adira sedemikian.Tetapi dia tidak mahu kehilangan Adira lagi di tangan Shahir.Cukuplah sekali dia tewas kepada Shahir.

Adira menggosok-gosok pergelangan tangannya yang sudah mulai lebam.Dia sendiri terkejut dengan tindakan Iwan.Namun dia tidak menyalahkan Iwan,jika dia menjadi Iwan pun dia akan menaruh syak wasangka sebegitu juga.

Mujurlah Yaya tidak ada menyaksikan kejadian tadi.Jika tidak,sudah tentu perihal Iwan akan diberitahu kepada datuk dan neneknya..

*****

Lokasi:Perak

Datuk Maulana menggosok-gosok senapang patah miliknya.Itulah hobinya semenjak meninggalkan dunia politik dan kemewahan.Menembak rusa untuk dibuat lauk atau menembak tupai dan keluang yang mengganggu dusun buah-buahannya.

Berbanding bermain golf sambil berbincang bisnes,hobi memburu ini lebih mendekatkan dirinya dengan alam dan Tuhan.Buruannya bukan untuk bermain-main tetapi untuk dibuat lauk-pauk.Apatah lagi selepas rentetan peristiwa pahit dalam hidupnya.Shahir melarikan Adira,nikah pun tidak berkenduri dan paling menjengkelkan hatinya Shahir boleh menceraikan Adira setelah mengandung.Rumah miliknya di Rawang dijual dan dia membeli hartanah baru di Pahang ini dengan azam baru untuk melupakan semua cerita yang tidak indah yang sudah tercatat dalam jurnal hidupnya.Hujung senapang itu dihala ke pokok kelapa di hadapan rumahnya.Sakit hatinya melihat tupai galak bermain di situ.(Bertuah punya anak!Kalaulah engkau tupai tu dah lama aku tembak!)

“Daddy,”

Suara lembut Datin Ainul memanggilnya untuk duduk di atas pangkin yang dibuat daripada kayu jati itu.Dia tersenyum merapati isterinya yang menyediakan dua cawan kopi untuk mereka berdua.

“Weekend ni Yaya datang ke sini,”

“Iye?Baguslah.Lama saya tak jumpa cucu kita,”

“Aha..tapi datangnya dengan Si Iwan kata ayang,”

“Huh,Iwan!”Datuk Maulana menghirup kopi yang panas itu.Lagi panas lagi sedap.“Memang ayang nak kahwin dengan budak tu?”

“Habis tu Iwan yang menjaga dia selama ni,”

“Tak guna betul abang!Kalaulah dia muncul depan daddy,mahu juga daddy tembak kaki abang tu,”

“Iye lah tu,silap haribulan daddy peluk cium dia.Macamlah saya tak tahu,”

“Mummy,walaupun abang tu darah daging daddy,salah tetap salah!Entah ke mana menghilangnya?Sia-sia saja kita berikan ilmu agama dan dunia yang seimbang.Ada juga bengkang bengkoknya si abang ni,”

“Bengkang tak bengkok,saya lupa nak beritahu tadi Haji Asmara telefon,katanya nak minta abang tembak kerbau Pak Udin yang naik sheikh,”

“Mummy ni sekarang baru nak beritahu,”Datuk Maulana segera bangun dari pangkin mencapai senapang patahnya.“Mummy bukannya tak tahu,daddy ni harapan orang kampung.Silap haribulan dilantik jadi ADUN,”

“Eh,minat politik lagi?”Sindir Datin Ainul sambil tersenyum.Suaminya tidak mempedulikan sindiran itu sebaliknya bergegas menaiki kereta Mercedes lamanya menuju ke hujung kampung.Apa nak buat,walaupun pencen daripada politik.Rindu itu masih ada.

Trut..trut..

Bunyi panggilan telefon di dalam rumah menarik pendengaran Datin Ainul.Segera dia bergegas masuk ke dalam rumah.(Haih,takkan Haji Asmara lagi kot?)

“Hello..assalammualaikum,”

Suaranya termengah-mengah ketika mengangkat panggilan telefon itu.Tiada balasan.

“Hello?”

Ktak!

Bunyi panggilan telefon diletak menyakitkan hati Datin Ainul.(Inilah budak-budak sekarang,menyalahkan teknologi!Orang guna telefon untuk bercakap,diaorang guna untuk mendengar.Lebih baik pakai earfon,dengar je lagu.Haih!)

Lokasi:Kuala Lumpur.

Doktor Farish duduk membantu di hujung kamarnya.Iphone yang dipegangnya tadi di campak ke atas katil.Susah-payah dia mendapatkan nombor telefon itu,akhir sekali tiada komunikasi.Lidahnya kelu sebaik sahaja mendengar suara itu.Rasa rindu dan bersalah yang bercampur baur.

Iyalah,apa pengenalan yang perlu dia pertuturkan?

(Assalammualaikum ibu..ingat lagi Farish?Pembunuh suami ibu?)

Mana mungkin.

******

Daus mengemaskan fail yang akan dibawa untuk pembentangan jalur lebar 4.5G di konvesyen telekomunikasi peringkat kebangsaan.Hatinya berdebar-debar juga bimbang jika usul yang dibawa syarikatnya menjadi bahan lelucon syarikat gergasi yang lain.Namun sebagai CEO yang paling muda dalam syarikat telekomunikasi di Malaysia,Daus pasrah.

“Encik Daus,ada guest nak jumpa Encik Daus,”

Suara setiausahanya di intercom sedikit cemas.

“Guest?Tak ada appointment kan?Saya tak nak.Saya nak pergi PWTC ni,”

“Tapi dia nak masuk juga..eh..encik..encik..”

Seraya dengan bunyi kekalutan itu kamar pejabat Daus dicerobohi seorang lelaki yang tersenyum nakal di hadapannya.Tangannya memegang sebatang kayu besbol.

“Encik Daus,maaf..saya dah halang..”

“Tak pe..tak pe..biarkan dia,”

Setiausahanya yang cemas tadi sekadar mengangguk sambil berlalu keluar.

“Aku ada satu tawaran menarik buat kau,”Lelaki itu tersenyum sambil mempamerkan matanya yang sinar dan bercahaya.Penuh keceriaan.

“Ye?Tengok situasi,betapa menariknya tawaran kau,”

“Ceritakan kebenaran dan rewardnya?Kau boleh belasah kereta kesayangan aku dengan kayu besbol ni dan kau boleh belasah aku juga,menarik?”

Daus tersenyum lebar.

******

“Satu lampu kereta ni untuk Datuk Maulana!”

Daus memukul lampu hadapan sebelah kanan.Pecah berderai dan berbunyi alarm membingit di belakang bangunan pencakar langit setinggi 10 tingkat itu.

Shahir hanya mampu membiarkan Daus berseronok dengan kereta Peugot miliknya.Walaupun tidak semewah mana,kereta itu tetap menjadi kesayangannya atas nilai sentimental yang tinggi.Lebih sayang daripada Skyline yang sentiasa dipandunya.Iyalah,dengan kereta itu dia melarikan Adira.Alangkah gembira hatinya apabila berjaya menemui semula di pusat lelongan kereta semalam.Kini kereta itu menjadi habuan Daus.

“Satu lagi lampu depan untuk Datin Ainul..mummy engkau!”

Bertaburan lagi kaca di atas jalan tar.

“Dua lampu belakang khas untuk Adira dan Yaya.Ambik!”Dua hentaman kayu besbol yang kuat memecahkan sekelip mata lampu belakang Peugot itu.

Daus mengeluh kuat sebelum membaling kayu besbol itu ke longkang.Dia tersenyum menghampiri Shahir yang pasrah menerima habuannya pula.

“Kau nak tahu kebenarannya ye Shahir?”

“Ya..aku nak tahu..pasal Yaya..”

“Oh..pasal Yaya.Kenapa sekarang?Kenapa tak dulu sebelum Yaya lahir kat dunia ni?”Daus menyindirnya sambil melipat lengan bajunya.Bersedia untuk membelasah.

“Kau tahu kan situasi aku dulu?Kaulah,kau rapat sangat dengan Dira,”

“Oh sebab aku rapat dengan Dira maka aku ni ayah Yaya la ye?”

“Come on la,kau yang selalu datang jenguk Dira di Alor Setar,”

“Oh,macam tu?Kebenaran pertama,kau bodoh!”

Satu tumbukan padu hinggap di dagu Shahir.Rasa mahu tercabut rahangnya.(Aku bukan suruh belasah sampai bengkak rahang!Ngok punye kawan!)

Shahir tidak membalas,dia cuma mahukan jawapan Daus.Diludahnya darah yang memenuhi mulutnya.Tersengih kembali.

“Kebenaran kedua,memang masa tu aku masih sayangkan Dira.Memang salah aku sayang isteri orang.Tapi aku belum tahap bahlul lagi sampai nak buat benda tak elok kat Dira!”

Penumbuk Daus hinggap pula di hidung Shahir.Rasanya patah juga hidungnya.Mengalir darah pekat keluar melalui hidung Shahir.Terhuyung hayang Shahir dibuatnya.

“Oi,aku tahulah hidung aku mancung,kau jeles tak agak tumbuk hidung aku.Habis tu yang kau syok bini orang tu?Aku layak tak nak tumbuk kau balik?”

Tanpa persetujuan Daus,penumbuk Shahir pula melekat di perut Daus.Kedua-dua mereka terjatuh di tepi longkang.Rebah di tepi longgokan sampah.

Daus menahan kesakitan perutnya yang senak ditumbuk Shahir.Dalam kesakitan itu kedua-duanya ketawa serentak.Daus mengambil tali lehernya dan mengelap darah yang mengalir di hidung Shahir.Ditolaknya kepala Shahir.

“Kau ni memang menyusahkan semua oranglah Shahir.Asal ada masalah,kau bukan nak selesaikan..kau lari daripada masalah!Tengok!Hidung dah bengkok macam bangla!Sakitlah perut aku,bodoh!”

“Kau je asyik belasah aku..aku nak jugak bagi,”Shahir tersengih menunjukkan giginya yang berdarah.

“Hei,dia sayang kau lagilah,”Daus menyiku lengannya.

“Siapa?”

“Janda kau lah.Takkan Lady Gaga kot,”

“Aku dah agak..,”

“Ceh,riak betul!”

“Betul..,”Shahir tersenyum memandang Daus yang memandangnya dengan wajah poyo.“Kalaulah masa tu aku betul-betul cium dia,mesti dia dah cair dengan Shahir.Kesian betul Dira,dia mati-mati ingat aku nak cium dia,”

“Oi,dia bukan bini kau lagi.Suka pulak engkau ye?Bila kau jumpa dia?”

“Sebab dia bukan bini aku la,aku cancel.Dua hari lepas..aku hantar Yaya balik rumah.Yaya?”

“Yaya?Yang pasti Yaya bukan anak aku,”Daus bangun sambil menepuk seluarnya yang kotor.Tali lehernya yang kotor dengan darah Shahir dibukanya.

“Bro..kau dah belasah kereta aku dengan muka handsome aku.Kau cakap nak beritahu kebenaran,apa ni?Dah nak blah pulak,”

“Ek?Iye ke?Aku tak cakap kan berapa kebenaran aku nak beritahu?Aku ada keje la..kau dah kotorkan suit Marc Jacobs aku,”Daus tersenyum sambil melambaikan tangan.Dia sedikit membongkok sambil tangannya menahan perut yang masih sakit.

Shahir mengeluh kecil.(Hampeh!Masih membebel pasal sut high fashion macam dulu lagi.Adeh..).Dagunya terasa seperti hilang.Kebas.

“Jap..kau ingat lagi mana stable kuda aku?”Daus bersuara tanpa memandang wajah Shahir.

“Aha..aku rasa aku ingat..kenapa?”

“Esok jam 5 petang Dira teman Yaya belajar tunggang Black Teddy,”

“Black Teddy?”

“Anak kuda jantan aku.Good luck!”Daus mencampak sekeping kad berwarna emas.Seperti kad keahlian.

Shahir hanya memerhati Daus berlalu pergi meninggalkannya seorang diri berbaring di tepi longgok sampah.Hidung patah,dagu sakit dan lampu kereta Peugot pecah.Shahir pun tidak tahu kenapa dia melakukan semua ini sedangkan dahulu dia yang menolak Adira dan kewujudan Yaya.Dipandangnya langit tinggi yang tidak berbumbung.Sesungguhnya hanya Dia Yang Tahu.

******

Adira tersenyum melihat Yaya menunggang Black Teddy sambil dipimpin oleh jurulatih ekuestrian,Johnny Lee.Sesekali Yaya melambaikan tangan kepada mamanya.Adira membalas kembali sambil member kucupan ‘flying kiss’ kepada anaknya.

Ladang kuda milik Daus ekslusif untuk keluarga dan rakan-rakan yang rapat.Memerlukan kad keahlian dan bukan orang sebarangan.Adira memang jarang menunggang kuda lagi sejak bekerja.Tetapi sudah tentu dia masih sayangkan Bibah.Bibah masih kuat dan digunakan untuk bermain polo dan ekuastrian.Bibah banyak berbakti untuk Daus ketika memasuki pertandingan ekuestrian amatur atau polo di-raja.Kadangkala Daus juga menunggang Jimmy,’suami’ si Bibah.

Daus memang membenarkannya untuk menaiki Bibah atau Jimmy,tetapi rasanya sejak Daus berkahwin dengan Emma,Adira lebih rapat dengan Emma daripada Daus.Mungkin kerana ‘sejarah’ antara mereka membuatkan Adira lebih senang menjarakkan diri daripada Daus.Apapun sebagai lelaki budiman,Daus tetap menunaikan janjinya untuk memberi anak Bibah untuknya.Secara automatik diserahkan kepada Yaya.Yaya pun bukan main lagi sayangnya dengan anak kuda hitam bernama Black Teddy itu.

“Tadaa!Teddy hitam!”

Adira terkejut melihat Shahir berdiri di sebelahnya dengan patung beruang besar berwarna hitam.Dudanya itu berkaca mata hitam dengan tampalan plaster di hidung dan di dagu.(Buruk betul,macam samseng Kampung Dusun!).

“Hei,ini kelab ekslusif.Members only,”

“Aha,member!”Shahir menayang-nayangkan kad keahlian yang diberi Daus kelmarin.

Adira mencebik bibirnya.(Ah,Abang Daus la ni!)

“Ni kenapa abang macam simen retak bertampal plaster?”

“Risau juga Dira kat abang ye?”

“Bukan risau,tanya.Buruk benar macam tak cukup sifat,”

“Nah,pegang!Cakap banyak,”Shahir menghulurkan anak patung beruang hitam itu kepada Adira.

“Dira bukan budak kecil lagi nak main beruang,”

“Hello,excuse me,abang beli ni untuk Yaya,bukan untuk Dira,”

“Tak payah!”

Adira mencampak beruang hitam yang diberi Shahir itu ke tanah.

“Nampak Yaya karang..tak baik Dira buang,abang memang belikan untuk Yaya,”

“Buat apa abang nak susah-susah?”

“Sebab abang sayang..”

“Tolonglah!Abang jangan nak mengada-ngada!”

“Abang sayang kat Yaya.Erk,kenapa Dira ni?”

“Yaya tak perlu kasih sayang abang,dia bukan anak abang,”

“Dira..abang minta maaf..abang..”

“Abang!Sudah!Yaya bukan anak abang okay?”Adira berlalu ke tengah padang.Pandangan matanya mengekori Yaya yang menghampirinya.Yaya turun daripada Black Teddy dengan bantuan Johnny Lee.Dia berlari gembira lantas memeluk Adira.Belum sampai sesaat dalam pelukan mamanya dia berlari ke arah Shahir dan terus memeluk Shahir.Berbulu mata Adira melihat perbuatan anak manjanya seorang.Sekarang sudah mula lebihkan papa dari mamanya.

“Wow,Black Teddy versi bear!”

Yaya mengambil anak patung beruang hitam yang dicampak Adira tadi.Sahaja Shahir tersengih menyeringai kepada Adira.Adira mengecilkan matanya.(Menyampah!)

“Uncle belikan untuk Yaya ye?”

“Aha,uncle belikan untuk Yaya,”

“Habis tu,kenapa ada kat tanah?”

“Entahlah,mama Yaya yang buang,”(Hamik!)

Adira membulatkan matanya kepada Shahir.(Ya ampun..eeeeee..)

“Apa?Mama buang?Mama,tak baik tau buang hadiah Yaya,”Yaya memandang Adira sambil menggeleng-gelengkan kepalanya.

“Mama bukan buang tetapi terjatuh sebab uncle tolak mama,”(Bzzzzrrr!!:p..)

Shahir mengerutkan dahinya.(What?L.I.A.R..hidung panjang macam Pinocchio!)

“Apa?Uncle tolak mama?Tak baik tau uncle tolak mama?”Yaya menggeleng-gelengkan pula kepalanya kepada Shahir.

“Uncle tolak mama memang tak baik.Uncle tambah mama sama dengan Yaya,baik kan?”Shahir mengenyitkan matanya kepada Adira.(Uncle+mama=Yaya..hahahaha!)

Adira menggeleng-gelengkan kepalanya.(Gatal dan over betul tunang Heliza nih)

“Yaya tak faham..”Yaya menggaru-garu kepalanya sambil memeluk si ‘teddy’ hitam.Adira menghampiri Yaya dan Shahir.Dia pantas memegang tangan anaknya.

“Jom,Yaya..kita balik.Tak payah dilayan uncle tak betul ni,”

“Okay..err..mama,boleh uncle ikut pergi rumah datuk dan nenek tak weekend ni?”

Adira mencubit pipi Yaya.(Mulut becok betul..).

“Eh?Yaya jemput uncle ke?”Shahir sedikit terkejut.

“Aha,pagi Ahad pukul 9 kita bertolak..macam biasa..”Yaya tersenyum girang.Adira rasa mahu saja mencubit pipi Yaya buat kali kedua biar sampai merah.Sudahlah Iwan cemburukan Shahir,dia boleh pula mengajak Shahir bersama mereka ke rumah daddy.

“Mama tak pasti uncle berani atau tidak pergi ke rumah datuk dan nenek,kan?Kan,kan,kan,Uncle Shahir?”Adira tersenyum sinis.

Shahir tidak menjawab.Mulutnya terkumat-kamit seperti membebel tetapi tidak kedengaran.(Memanglah takut nak jumpa daddy balik..tapi..tapi..kita tengoklah macam mana.Perli orang pulak,masalah betul minah ni..)

“Dahlah Yaya,mama yakin uncle takkan pergi.Jom balik!”

Adira menarik tangan Yaya.Entah mengapa kaki itu tersalah langkah dia tersepak batu di hadapannya sebelum terjatuh ke dalam dakapan Shahir.Shahir yang menyambutnya tersenyum nakal.Serta-merta adrenalin di dalam sistem tubuhnya bergerak pantas.Walaupun menyampah gila dengan bekas suaminya tetapi dia sukar menafikan rasa kejutan elektrik itu.

“Aku menyambut,tiap kali engkau terjatuh..hai,rasa debar-debar pulak hati ni,hehe,”

“Diam!Lepaslah!”

Adira menolak Shahir dan menarik kembali tangan Yaya yang terlepas tadi.Mukanya kemerah-merahan menahan rasa malu.Yaya tersengih-sengih sambil melambai-lambai kepada Shahir.Shahir membalas kembali lambaian itu.

“Amboi,amboi..mama tadi bercinta dengan Uncle Shahir ye?”Yaya tersenyum lebar memandang mamanya.

“Diamlah,Yaya!”

Perbualan dua beranak itu semakin sayup kedengaran oleh Shahir.Terukir senyuman manis di bibir Shahir mendengar usikan Yaya terhadap Adira.

Pada masa ini hanya wajah Adira dan Yaya bermain di minda dan jiwanya.Dia seolahnya lupa kepada Heliza yang setia menemaninya sepanjang 5 tahun ini.Dia sendiri tidak tahu kenapa Adira dan Yaya mempunyai daya tarikan magnetik terhadap emosinya.Hatinya mengatakan Yaya anaknya.Tetapi mindanya dengan bukti-bukti yang dilihat di Bangkok mengelirukannya.Daus mati-mati menafikan Yaya itu anaknya.Bagaimana jika benar Yaya anaknya?Ya Tuhan,alangkah berdosanya dia kerana menidakkan hak Yaya dan Adira.Shahir duduk termanggu di tepi ladang kuda itu.Mungkin hanya daddy dan mummy yang mampu membantunya.

Ke rumah daddy?Bertemu daddy dan mummy?Mampukah dia?Dia sudah terlalu banyak melakukan dosa terhadap kedua orang tuanya.

(Ya Allah,jika jalan yang kupilih ini jalan kebenaran..Kau permudahkanlah urusanku.Sesungguhnya aku hanya HambaMu yang tidak berdaya dan buntu dalam kekeliruanku..)

0 comments:

DTKL ARTWORK BY JANNATUL HAZIRAH BOUVIER

DTKL ARTWORK BY JANNATUL HAZIRAH BOUVIER

DTKL ARTWORK BY LYA YAYA

DTKL ARTWORK BY LYA YAYA

PEMBERITAHUAN

PEMBERITAHUAN

ART WORK BY SHAHIRATICS(CREDIT TO ALL SHAHIRATICS)